Islam - een verkenning

Artikelnummer: 9116B1449
Aantal: 1

Auteur: F.E. Peters, uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Paperback, druk 2005 | Nederlands | 304 pagina's | 9789085061656 | Afmeting: 23 x 15 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Frank Peters gaat uit van de kern van het islamitische geloof en de islamitische levenswijze: de Koran, die opmerkelijk vertrouwde verhalen bevat van Genesis, de Zondvloed, Exodus, de Maagdelijke Geboorte en andere bijbelse gebeurtenissen. Maar Peters belicht ook de zeer verschillende manier waarop Mohammed met de Schrift omgaat en verklaart de elementen van de Koran die het meest vreemd zijn voor westerse lezers, van didactische passages tot poëtische teksten.

De betekenis van Mekka, de stijl van Mohammeds openbaringen, en de schepping van de unieke gemeenschap van moslims worden in relatie tot de joods-christelijke traditie grondig uitgelegd. Peters vergelijkt Jezus en Mohammed, beschrijft islamitische geboden en rituelen, gaat uitvoerig in op de structuur van de soennitische en sjiitische gemeenschappen en schetst belangrijke islamitische opvattingen over oorlog, vrouwen, mystiek en martelaarschap.

In dit boek kunnen lezers met een christelijke of joodse achtergrond kennismaken met een van 's werelds grootste, actiefste en - in het Westen - slechtst begrepen religies. Het is een belangrijk en uitermate deskundig boek, dat lezers een gedegen maar zeer toegankelijk inzicht biedt in de islam, op een moment dat we daaraan het meest behoefte hebben.

Nelly van Doorn-Harder, bijzonder hoogleraar Christen-Moslimrelaties aan de faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, schrijft een voorwoord. Het boek is geschreven voor een algemeen breed publiek, maar wordt ook gebruikt als onderwijsboek op het gebied van religie en (islamitische) theologie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »