Natuurlijke intelligentie - over denken, intelligentie en bewustzijn van mensen en andere dieren

Artikelnummer: 9118P1143
Aantal: 1

Auteur: Wim van de Grind, uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds
Paperback, druk : 2e editie februari 2004 | Nederlands | 347 pagina's | 9789057121869 | Afmeting: 20 x 12,5 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Kunnen dieren denken? Hoe intelligent zijn ze? Hebben ze bewustzijn? Dit boek bespreekt de belangrijkste bevindingen van onderzoek naar intelligente systemen en het zenuwstelsel als basis van mentale processen.

Voor biologen is de mens een dier. Begrippen als denken, intelligentie en bewustzijn worden in dit boek dan ook niet specifiek voor de mens besproken, maar voor alle dieren. Specifiek menselijke vaardigheden, zoals taal- of kunstuitingen, worden opgevat als aanpassingen aan de leefomgeving en levensstijl van de oermens. Ook typisch voor de biologische benadering is om de mens te beschouwen binnen het evolutionaire proces. Van de Grind gaat, om warrige discussies met creationisten te voorkomen, daarom tevens in op de aard van wetenschappelijke kennis en de redenen waarom wetenschap en geloof niets met elkaar te maken hebben.

Het boek is bedoeld voor iedereen die enig inzicht in de filosofische aspecten van diergedrag wil verwerven, of zich interesseert voor biologische ingangen in vakgebieden als filosofie, kunstmatige intelligentie of psychologie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »