Kamermeisjes en soldaten - Arnon Grunberg onder de mensen

Artikelnummer: 9118P1675
Aantal: 1

Auteur: Arnon Grunberg, uitgever: Nijgh & van Ditmar
Paperback, druk 2009 | Nederlands | 335 pagina's | 9789038890883 | Afmeting: 21,5 x 13,4 x 3,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In 2006 begon Arnon Grunberg de reportagereeks ‘Onder de mensen’, gebaseerd op Maxim Gorki’s advies aan Isaak Babel om de schrijftafel te verlaten en zich onder de mensen te begeven. Deze literair-journalistieke stukken zijn verzameld in dit boek.
Grunberg werkte onder meer undercover als kamerjongen, onder het pseudoniem Anton Morsink, in een hotel in Beieren. Als een gast zijn hotelkamer verliet, stapte Morsink zijn leven binnen.
In andere reportages belicht Grunberg de politieke actualiteit. Hij bezocht Guantánamo Bay en reisde naar Afghanistan en Irak om als ‘embedded’ journalist meer te weten te komen over het dagelijkse leven van de soldaten.
Met dit boek plaatst Arnon Grunberg zich in de traditie van de meesters van de literaire reportage, zoals de ‘razende reporter’ Egon Erwin Kisch en Joseph Roth, vertellers die met hart en ziel over de politieke en sociale actualiteit berichtten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »