De nieuwe generatie - een biologische kijk op de toekomst van de mens

Artikelnummer: 9120B0598
Aantal: 1

Auteur: Uitgeverij de Graaff, uitgever: Uitgeverij de Graaff
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 264 pagina's | 9789077024751 | Afmeting: 22 x 16 x 2,3 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
De aarde, een prachtig stukje kunst in ons zonnestelsel. Het is een plaats vol mogelijkheden, extremen, schoonheden, orde en chaos, maar vooral een plek vol van leven. Deze plek vormt een thuishaven voor miljoenen organismen, waaronder de mens. Onze thuishaven heeft ons vele mogelijkheden geboden tot ontwikkeling, maar staat door het succes van de mens onder grote druk. In De nieuwe generatie wordt een biologische kijk gegeven op de toekomst van de mens. Het boek beschrijft de problemen die de mensheid in de toekomst gaat tegenkomen en, nog belangrijker, inventariseert hoe we deze problemen kunnen voorkomen of verhelpen. Het boek is onderverdeeld in de vijf grote thema's: Voedsel, Milieu, Energie, Gezondheid en Ruimte. Hierin worden uiteenlopende vraagstukken behandeld, zoals het aankomende voedsel- en energietekort, antibioticaresistentie, de verstoring van ecosystemen en de vraag of de mens in staat is om naar Mars te gaan. In elk hoofdstuk zal een probleemschets van de huidige situatie worden gegeven, waarna er mogelijke oplossingen worden besproken. Bij het beschrijven van deze problemen en oplossingen wordt gebruikgemaakt van de samenhang die heerst tussen de mens en zijn omgeving en wordt de onbetwistbare rol die de biologie hierin speelt toegelicht. De mens zal door samenwerking, bewustwording en het toepassen van betere technieken de mogelijkheid creëren om onze mooie planeet, en daarmee ons eigen voorbestaan, een toekomst te bieden.
De nieuwe generatie is geschreven door achttien honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt hen de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan, ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Gezamenlijk hebben deze achttien studenten hun hoofd gebogen over de toekomst van de mens en hun bevindingen beschreven in dit boek.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »