Succes Met De Requirements! - 2e herziene druk

Artikelnummer: 9120B1488
Aantal: 1

Auteur: M. Arendsen, uitgever: Academic Service
Paperback, 2e herziene druk , 1e oplage mei 2010 | Nederlands | 150 pagina's | 9789012582056 | Afmeting: 24 x 17 x 1 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met een opdracht voorin. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
De kwaliteit van requirements is essentieel voor het succes van een project. Volgens Forrester is 71% van alle fouten in projecten te wijten aan de kwaliteit van de requirements. Onderschatting van het requirementsproces leidt dus tot verlies van tijd, geld en kwaliteit. Actuele ontwikkelingen zoals de trend naar een demand-supplyorganisatie, outsourcing en offshoring en hogere eisen aan compliance, rechtvaardigen meer aandacht voor requirements.

Het belang van requirements en een gemeenschappelijk begrip van basisprincipes en requirementsprocessen wordt gelukkig meer en meer onderkend, aan zowel business- als ICT-kant. Succes met de requirements! levert hierin een belangrijke bijdrage, getuige de vele blijken van waardering. Het boek helpt bij het overbruggen van de kloof tussen business en ICT en bevordert de noodzakelijke aandacht vanuit beheerafdelingen voor requirements. Voldoende reden voor een tweede druk dus!

Ook deze tweede druk van Succes met de requirements! beschrijft een toegankelijke en toepasbare aanpak voor het ontwikkelen en beheren van requirements en hun levenscyclus. Daarnaast komen gerelateerde onderwerpen aan de orde zoals het verbeteren van requirementsprocessen, omvangschatting met behulp van requirements en requirementstooling. Nieuw is de aandacht voor prioriteringstechnieken. Ook is de structuur van het boek overzichtelijker gemaakt door de verdeling in de delen Projecten, Organisatie en Hulpmiddelen.

Waardevolle suggesties van lezers van de eerste druk zijn gebruikt om formuleringen aan te scherpen en nog beter leesbaar te maken. Dit boek levert een gemeenschappelijke basis voor het succesvol uitvoeren van projecten, voor iedereen die vanuit business of ICT betrokken is bij projecten, zoals opdrachtgevers, informatiemanagers, functioneel beheerders, requirementsanalisten, projectmanagers, operationele managers, ontwikkelaars, testers en QA-medewerkers. Succes met Succes met de requirements!

"Voor wie met requirements wil beginnen is dit boek een mooi startpunt."
Meile Posthuma – Bestuurslid Testnet, Testadviseur Logica Boekrecensie in 'Testnet Nieuws maart 2009'

"Het is een gezamenlijk vertrekpunt voor opdrachtgevers en opdrachtnemers voor een succesvolle uitvoering van een project."
Simon Bos – redacteur IT-Infra en IT Interim-manager Bos+Cohen IT Management Recensie in 'IT Beheer
december 2008'

"Het helder en uiterst deskundig geschreven boek gaat in op gangbare (technische) standaarden in de IT-wereld en geeft talloze tips en aandachtspunten voor het managen van de werkprocessen rondom specificaties."
Mr. Peter van Schelven – recensent namens NBDBiblion

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »