Op reis voor vrede - Journael over de Nederlandse vredesmissie naar Zweden en Rusland, 1615 - 1616

Artikelnummer: 9121B2532
Aantal: 1

Auteur: Peter W.A. Bas-Backer, uitgever: Walburg Pers
| Nederlands | 256 pagina's | 9789057309830 | Afmeting: 22,6 x 17,7 x 2,7 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Op reis voor vrede is na Nova Zembla het tweede grote zeventiende-eeuwse reisverhaal naar het onbarmhartig koude Noorden. In de winter van 1615 trekken drie Nederlandse gezanten de bevroren wildernis van noordwest Rusland in. Het nobele doel van hun missie is om te bemiddelen in de allesverwoestende oorlog tussen Zweden en Rusland. Hun expeditie is een van de eerste internationale vredesmissies uit naam van de Nederlandse regering.
Het verhaal van de reis zelf wordt in geuren en kleuren verteld door Anthonis Goeteeris. Als ooggetuige hield hij een journael bij en maakte meer dan twintig unieke tekeningen, die voor het eerst Rusland en de Russen in beeld brachten in Nederland. Een reis voor vrede biedt daarvan de moderne en rijk geïllustreerde editie, gedrukt op Zweeds papier en prachtig vormgegeven in de sfeer van het oorspronkelijke reisjournaal.
De inleiding biedt een tweeledig perspectief op het verhaal. Gouden-Eeuwspecialist Frans Blom (UvA) belicht het cultuurhistorische en politieke belang van deze vredesmissie voor de jonge Nederlandse Republiek. Peter Bas Backer, voormalig vredesdiplomaat in Bosnië en verre nazaat van een van de gezanten, geeft een visie op de onderhandelingen vanuit zijn kennis en ervaring in de actieve diplomatie en conflictbemiddeling.
Op reis voor vrede is een boeiend lees- en kijkboek dat schitterend zeventiende-eeuws erfgoed op verantwoorde wijze relevant maakt en tot leven wekt in onze eigen tijd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »