Waarom muren niet werken - Samenwerken in tijden van populisme

Artikelnummer: 9123B0041
Aantal: 1

Auteur: Peter van Kemseke, uitgever: Davidsfonds
Paperback, druk 2019 | Nederlands | 176 pagina's | 9789002268915 | Afmeting: 21,6 x 14,2 x 1,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Nieuw boek. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In 2019 en 2020 zetelt België voor de zesde keer in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een van de machtigste internationale organisaties ter wereld. Heel fijn, hoor ik u denken, maar what's in it for us? Hoe belangrijk universele mensenrechten ook zijn, is het daarom echt nodig om duizenden
kilometers van huis een dictator te onttronen? Spelen er bij een interventie vaak geen andere belangen dan humanitaire? Kunnen diplomaten in New York wel meebeslissen over onze veiligheid?
En moet ook Europa daarin geen actievere rol spelen? Terechte vragen, waar dit boek dieper op ingaat.
Waarom muren niet werken dient doemdenkers van antwoord en houdt tegelijk de optimisten scherp. Nu populisme terrein wint en 'soevereiniteit'een buzzword is geworden, vereisen grensoverschrijdende dreigingen zoals terrorisme, klimaatverandering, illegale migratie, schendingen van de mensenrechten en humanitaire crisissen nieuwe vormen van internationale samenwerking. Een grotere rol toekennen aan een autonomere Europese Unie én aan het lokale niveau biedt oplossingen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »