Digitale fotografie zwart-wit - techniek en praktijk van het fotograferen en bewerken in Photoshop

Artikelnummer: 9123B2451
Aantal: 1

Auteur: Elja Trum, uitgever: Pearson Benelux B.V.
| Nederlands | 9789043026819 | Afmeting: 24,6 x 18,9 x 1 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Zwartwitfoto's hebben op veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. Door de afwezigheid van kleur staan juist inhoud, vorm en licht centraal in zwart-witfoto's. De kracht en eenvoud van deze populaire vorm van fotografie maken indrukwekkende en artistieke foto's mogelijk. Maar een goede zwart-witfoto maken is vaak moeilijker dan je denkt.

Dit boek helpt je professionelere zwart-witfoto's te maken aan de hand van praktische tips en inspirerende voorbeeldfoto's. Niet alleen het fotograferen komt aan bod, maar ook het omzetten van een kleurenfoto naar een zwart-witfoto wordt uitgebreid behandeld in stapsgewijze tutorials. De aanpak is praktisch en compleet, van basiskennis over fotografie, compositie, onderwerpen en fotobewerking tot het maken van afdrukken. Ga snel aan de slag en ontdek de wereld zonder kleur!

In dit boek:
- Heldere uitleg van basisbegrippen
- Praktische tips voor het maken van zwart-witfoto's
- Aandacht voor compositie
- Stapsgewijze tutorials voor de zwart-witomzetting
- Bewerking in Photoshop en Lightroom
- Handige plug-ins voor Photoshop
- Kleurprofielen en afdrukken maken
- Complete workflow: van opname tot afdruk

Over de auteur
Elja Trum is fotograaf en oprichter van de populaire weblog over fotografie Photofacts.nl en schrijft regelmatig voor het tijdschrift Zoom.nl.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »