Het feest van list en bedrog - Een sinistere geschiedenis van de wielersport

Artikelnummer: 9123P0378
Aantal: 1

Auteur: Herman Chevrolet, uitgever: de Arbeiderspers
Paperback, druk 2011 | Nederlands | 392 pagina's | 9789029575058 | Afmeting: 21,5 x 13,4 x 3,6 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en niet André Poppe? Waarom won Johan Demuynck de Giro van 1978 en niet die van 1976? Kan men een wielerklassieker verkopen en dus ook kopen?
Wielrennen is een complexe sport, waarin intelligentie, kennis van de tegenstander, sluwheid, durf, acteertalent en het doelbewust willen bedriegen van anderen evenzeer meespelen als fysieke mogelijkheden of conditie. Het is dus niet zo dat de beste altijd wint. Gelukkig maar, anders werd de wielersport gedegradeerd tot een eenvoudige discipline. Doodsimpel, maar niet altijd even spannend.
Herman Chevrolet kwam tot een verrassende ontdekking: wielrennen heeft grotendeels dezelfde structuur als eeuwenouden mythen en verhalen uit de klassieke Oudheid. Wat verklaart waarom ondanks alle schandalen de wielersport voor velen fascinerend blijft om naar te kijken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »