The not so holy Bible - a supperclub cookbook

Artikelnummer: 9123P0399
Aantal: 1

Auteur: Mara Grimm, uitgever: Jan Bartelsman Fotostudio
Hardcover met papieren wikkel, druk mei 2012 | Engels | 256 pagina's | 9789074108485 | Afmeting: 21,7 x 15,6 x 3,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Boek is mooi als nieuw, de papieren wikkel heeft wat lichte gebruikssporen. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Amsterdam, februari 2012
Restaurant Supperclub lanceert dit voorjaar voor het eerst in haar twintigjarige bestaan een kookboek: The Not-So-Holy Bible. Zoals de naam suggereert is het Engelstalige kookboek geïnspireerd op de Bijbel.

Sodom en Gomorrah
The Not-So-Holy Bible bevat zeven hoofdstukken met receptuur waarin steeds een link wordt gelegd naar de Bijbel. Naast Supperclub-klassiekers als maiskip met gekarameliseerde witlof en truffelvinaigrette, salade van eend met popcorn en de vega spring roll bevat het boek ook minder traditionele gerechten. In het hoofdstuk Het Offer wordt bijvoorbeeld gewerkt met slachtafval als kalfstongen, hersenen en stierenballen. En in Sodom en Gomorra wordt gewerkt met GHB, XTC en magic mushrooms. En Het Hooglied bevat erotische gerechten die onder meer in een peeskamer zijn gefotografeerd. Alle recepten worden afgewisseld met bijbelfragmenten en religieus getinte illustraties. The Not-So-Holy Bible heeft de uitstraling van een oude bijbel. Het boek wordt op bijbelformaat gedrukt, is goud op snee en heeft een paginalint.

Sterrenchefs
Naast de corporate chefs van Supperclub werken er ook twaalf bekende sterrenchefs mee aan het boek. Al deze chefs hebben in het verleden als gastkok bij Supperclub gekookt. In het hoofdstuk Het Laatste Avondmaal zullen zij worden opgevoerd als de twaalf apostelen. Deelnemende chefs zijn onder meer Topchef Robert Kranenborg, Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle en Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis.

De initiatiefnemers
Het kookboek is een initiatief van Supperclub-eigenaar Bert van der Leden, culinair journalist Mara Grimm en fotograaf Jan Bartelsman. De recepten zijn bedacht en uitgewerkt door de corporate chefs van Supperclub: Joost de Bruijn en Michiel van der Eerde. De vormgeving is in handen van Ruben van Nimwegen. Bedenker Mara Grimm: 'Waarom juist de Supperclub met een Bijbel komt? Omdat plekken als Supperclub, die vaak als Sodom en Gomorra worden afgeschilderd, de functie van de kerk als verzamelplaats voor gelijkgestemden en broedplaats voor ideeën hebben overgenomen. En vooral: omdat De Bijbel een onuitputtelijke bron van culinaire inspiratie vormt.'

The Not-So-Holy Bible. Mara Grimm, Jan Bartelsman, Ruben van Nimwegen, Joost de Bruijn en Michiel van der Eerde.

BEKIJK DE TRAILER OP www.youtube.com/supperclub

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »