La Plagne - een onvergetelijke dag in de tour

Artikelnummer: 9124B0991
Aantal: 1

Auteur: Gerard Marlet, uitgever: Voc Uitgevers
Paperback | Nederlands | 136 pagina's | 9789079812103 | Afmeting: 20 x 12,4 x 1,4 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Op de huid van Boogerd
Op een onvergetelijke dag in juli, nu tien jaar geleden, greep Michael Boogerd op heroïsche wijze de zege in de bergetappe naar La Plagne. In dit boek kruipt Gerard Marlet in de huid van 'Boogie'. We volgen hem bijna van minuut tot minuut tijdens zijn zegetocht. Al lezend ervaren we zijn eerzucht, twijfel, pijn, glorie en vreugde.

Carrière in helikoptervlucht
Het minutieuze verslag wordt verrijkt met intrigerende bespiegelingen over de carrière van de laatste Nederlandse Tourheld. Boogerd reed nooit in het geel en kwam nooit op het Tourpodium. Ook won hij nooit de bolletjestrui. Wel grossierde hij, in het Epo-tijdperk, in tweede en derde plaatsen in klassiekers en meerdaagse koersen.

Inspiratie voor nieuwe generatie?
Dit jaar starten er drie Nederlandse teams. Onder hen de klimmers Gesink, Mollema en Kruiswijk. Wellicht putten de klimmers van deze generatie inspiratie uit die ene onvergetelijke dag in juli, nu precies tien jaar geleden.

Start nu alvast met uw voorbereiding op de Tour van 2012 en lees La Plagne, een onvergetelijke dag in de Tour!

Over de auteur
Gerard Marlet (1970) is wielerliefhebber en onderzoeker. Als directeur van ruimtelijk-economisch onderzoeksinstituut Atlas voor gemeenten onderzoekt hij de ontwikkeling van wijken, steden en regio's in Nederland. Bij VOC Uitgevers verschenen eerder van zijn hand De Aantrekkelijke Stad en Muziek in de stad. Daarnaast schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen. Waaronder dus wielrennen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »