Herfsttij der middeleeuwen - studie over levens- en gedachtenvormen der veertiende en vijftiende eeuw in Frankrijk en de Nederlanden

Artikelnummer: 9124P1127
Aantal: 1

Auteur: Johan Huizinga, uitgever: Olympus
Paperback, 34e druk 2013 (naar herziene druk van 1997) | Nederlands | 536 pagina's | 9789046703755 | Afmeting: 21,1 x 13,5 x 3,2 cm

Tweedehands: Redelijk
In goede, nette staat, met een leesvouwtje in de rug, en pagina's zijn ietwat geel, inherent aan papiersoort. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Er is geen boek in de Nederlandse cultuurgeschiedenis dat zoveel opgang heeft gemaakt als Herfsttij der Middeleeuwen. Het is een synthese van de beeldende kunst en literaire bronnen, van de verstilde sfeer van de Vlaamse primitieven en de klacht om het bestaan in het werk van de contemporaine dichters en schrijvers - dit alles gezien tegen de achtergrond van schitterende feesten in extravagante kledij en van pompeuze praal.
Erudiet en beeldend beschrijft Johan Huizinga in de vurige kleuren van de herfst de teloorgang van de laatmiddeleeuwse beschaving. Van Latijnse, Franse en Duitse citaten worden vertalingen gegeven. Een tijdtafel, een stamboom van het Bourgondische vorstenhuis en een nawoord maken deze uitgave van Herfsttij der Middeleeuwen werkelijk compleet.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »