Rembrandthuis HB, het

Artikelnummer: 9125B1490
Aantal: 1

Auteur: Ornstein E., uitgever: WBOOKS
Hardcover met stofomslag, 2e druk 1992 | Nederlands | 176 pagina's | 9789066302082

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw, kan soms wat heel lichte, nauwelijks waarneembare, gebruikssporen hebben. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het huis aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, waar Rembrandt ruim twintig jaar heeft gewoond, werd in 1911 als museum opengesteld. Het museum concentreert zich - met succes - op het bijeenbrengen van Rembrandts grafische werk. Voor het eerst verschijnt een volledig geïllustreerde catalogus van deze verzameling. De complete collectie van het Rembrandthuis, ruim 250 etsen, maar ook een aantal tekeningen en schilderijen zijn in het boek opgenomen. De beschrijvingen zijn overzichtelijk, naar onderwerp, ingedeeld. De verschillende hoofdstukken worden voorafgegaan door korte algemene inleidingen. Van alle werken zijn afbeeldingen en complete technische gegevens opgenomen en een groot aantal kreeg tevens een uitgebreidere beschrijving. Behalve het beschrijvende catalogusdeel bevat de uitgave een uitvoerige inleiding over de geschiedenis van dit bijzondere huis en over de totstandkoming van de collectie. De techniek van het etsen en Rembrandts specifieke experimenten daarmee worden eveneens uiteengezet. De teksten zijn geschreven door Eva Ornstein-van Slooten en Marijke Holtrop, stafleden van het Rembrandthuis; de tekeningen zijn beschreven door drs. P. Schatborn, specialist op dit gebied.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »