Ons afweersysteem - Hoeder, mediator en verrader

Artikelnummer: 9126B1294
Aantal: 1

Auteur: Prof. dr. Jaap van Dissel, uitgever: Stichting Biowetenschappen en Maatschappij
Paperback, druk : cahier 3, 2018, 37e jaargang | Nederlands | 132 pagina's | 9789073196919

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Ons afweersysteem beschermt ons tegen ziekteverwekkers en bestrijdt kanker. Het bestaat uit een heel leger aan afweercellen en antistoffen. Wanneer het afweersysteem faalt of onnodig of overmatig reageert, krijgen we te maken met afweerstoornissen, kanker, allergie of auto-immuunziekten. Gelukkig is er steeds meer inzicht hoe deze ´foutjes´ in het afweersysteem ontstaan. Met die kennis ontwikkelen wetenschappers nieuwe therapieën en medicijnen.

In deze speciale editie van de cahiers van Biowetenschappen en Maatschappij vertellen mensen hun verhaal over de impact van de ziekte op hun leven. Vervolgens vertellen immunologen, long- en kinderartsen, allergologen, dermatologen, neurologen, hematologen, oncologen, celbiologen, microbiologen en epidemiologen vanuit hun vakgebied over deze ziekte, hoe het afweersysteem daarbij betrokken is, en welke behandelingen er zijn en worden verwacht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »