Wetenschap 3.0 - van academisch naar post-academisch onderzoek

Artikelnummer: 9127B1083
Aantal: 1

Auteur: Frank Miedema, uitgever: Aup Popular Science
Paperback, druk 2010 | Nederlands | 128 pagina's | 9789089642301 | Afmeting: 20 x 12,5 x 1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Negen heldere essays over de problematiek van onafhankelijkheid, commerciële belangen en authenticiteit in het wetenschappelijke bedrijf.

In de moderne wetenschap is de autonomie van de onderzoeker vaak ver te zoeken. Men is in de ‘credit cycle’ vaak afhankelijk van collega’s en geldverstrekkers. Daarnaast komen de meeste onderzoekers vaak te weinig toe aan reflectie op hun activiteiten. Als dit wel gebeurt, zijn wetenschappers vooral bezig met de maatschappelijke effecten van hun onderzoek.

In negen heldere essays gaat de auteur in op de problematiek van onafhankelijkheid, commerciële belangen en authenticiteit in het wetenschappelijke bedrijf. Deze bundel is bedoeld voor onderzoekers en geïnteresseerden in alle wetenschappelijke vakgebieden. Dit boek is ook geschikt voor mensen in het bedrijfsleven en de politiek die beter willen begrijpen wat er zich in de wetenschappelijke wereld en de onderzoeksinstituten afspeelt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »