De Nieuwe Wijnmakers - Speurtocht Naar Eerlijke Wijnen Uit Nieuwe Wereldlanden

Artikelnummer: 9127B2505
Aantal: 1

Auteur: F. Bosker, uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
| Nederlands | 160 pagina's | 9789059561939 | Afmeting: 22,5 x 17,2 x 2,1 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Er zijn weinig genotsmiddelen die de tongen zo los kunnen maken als wijn, en door de eeuwen heen werden al duizenden boeken volgeschreven over het onderwerp. In die boekenberg bleven de gezichten van de wijnmakers fors onderbelicht. Dit boek vertelt de verhalen van mensen in de productieketen van druif tot wijnschap.
Vooral met de opkomst van nieuwe wijnlanden dringt de vraag zich op hoe eerlijk de handel eigenlijk verloopt. Profiteren de arbeiders in arme landen voldoende of spekken zij andermans portemonnee, en wanneer is er eigenlijk sprake van een in alle opzichten ‘goede’ wijn? De nieuwe wijnmakers volgt de boeiende weg van de wijn vanaf de populaire wijnlanden Zuid-Afrika en Chili naar Nederland. De sprankelende, gepassioneerde en soms ook onthutsende verhalen van de nieuwe wijnmakers geven nog meer glans en inhoud aan de karaktervolle drank. Ook de specifieke klimaatomstandigheden en bodemgesteldheid, allesbepalend voor de kenmerkende kwaliteit, en de duurzaamheid van de wijnbouw komen aan bod in de afwisselende portretten.
Een wijnproeverij met vinologen Thérèse Boer en Astrid Joosten achter in het boek bewijst dat eerlijke wijn vooral ook lekker kan zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »