Sprakeloos / druk 28

Artikelnummer: 9128P1138
Aantal: 1

Auteur: Tom Lanoye, uitgever: Prometheus
Hardcover, druk 2012 | Nederlands | 359 pagina's | 9789044621242 | Afmeting: 20,8 x 14 x 3,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is.
Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat _ en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert.
Sprakeloos ligt volledig in de lijn van Lanoyes autobiografische klassieker Kartonnen dozen. Was Kartonnen dozen een monument voor de jeugdliefde van de auteur, Sprakeloos is een aangrijpende ode aan zijn moeder.
Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van België. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist, theaterauteur én hij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij stond op de shortlist van alle grote prijzen en werd bekroond met onder meer driemaal de Gouden Uil Publieksprijs, driemaal humo's Gouden Bladwijzer, de Gouden Uil Literatuurprijs, de Henriette Roland Holstprijs en de Gouden Ganzenveer voor zijn hele oeuvre. Veel van zijn prozawerk is verfilmd, zijn toneelstukken worden gespeeld op alle grote theaterfestivals van Europa. Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad.
'Een indringend en onvergetelijk boek.'
de standaard
'Sprakeloos, zo laat Lanoye zijn lezer achter.'
elsevier
'Moeiteloos naast het beste van Claus en Boon.'
de tijd
'Het boek van zijn leven.'
humo
'Een naar de keel grijpend monument van taal voor een gestorven moeder.'
hp/de tijd
'Hartverscheurend en hilarisch.'
de morgen
'Een verrijzenis van allure.' ****
de volkskrant
'Een monument voor een dode moeder én een zelfonderzoek.'
nrc handelsblad

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »