De barbaren van bill gates - achter de schermen van Microsoft

Artikelnummer: 9129B0822
Aantal: 1

Auteur: Jennifer Edstrom, uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Paperback, druk 1998 | Nederlands | 254 pagina's | 9789053337554 | Afmeting: 20 x 13 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw, kan soms wat heel lichte, nauwelijks waarneembare, gebruikssporen hebben. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In vijfentwintig jaar heeft Bill Gates van Microsoft het grootste en machtigste softwareconcern ter wereld gemaakt. Daarbij heeft hij niet alleen zijn concurrenten van zich af moeten staan, maar heeft bij zich ook meermalen voor de rechter moeten verdedigen wegens overtreding van de antitrustwetgeving.

De barbaren van Bill Gates vertelt het verhaal van Microsoft van binnenuit. Van het succes van MS-Dos en Windows tot de recente affaire rond de gekoppelde verkoop van het internetzoekprogramma Microsoft Explorer en het besturingssysteem Windows 95. Welke strategieën en tactieken hanteert Gates? Hoe heeft hij zijn bedrijf georganiseerd zodat het weet te overleven in de moordende concurrentiestrijd met andere multinationals als IBM, Apple, Netscape en Novelt? Hoe is hij erin geslaagd Windows tot wereldwijd toegepast standaardsysteem te maken? Kan hij dezelfde truc uithalen met Microsoft Explorer?

Uit de verhalen van Microsoft-medewerkers uit de directe omgeving van Bill Gates ontstaat het beeld van een bedrijf dat geleid wordt door een wat wereldvreemde ondernemer met grenzeloze ambities, die meedogenloos is voor zijn concurrenten, maar tegelijk zeer geliefd bij zijn eigen personeel. Het gevoel van saamhorigheid dat hij heeft weten te creëren zou weleens een bepalende factor kunnen zijn geweest in het succes van Microsoft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »