Boom Juridische studieboeken - Capita selecta cao-recht

Artikelnummer: 9130B1374
Aantal: 1

Auteur: R.M. Beltzer, uitgever: Boom juridisch
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 9789089746993 | Afmeting: 24 x 17 x 0,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het cao-recht mag zich verheugen in een grote aandacht in de rechtswetenschappelijke literatuur. Niet alle leerstukken worden in de bestaande handboeken over cao-recht even diepgaand behandeld. Met de uitgave Capita selecta cao-recht wordt beoogd de voor de praktijk van belang zijnde, als juridisch complex ervaren leerstukken diepgaand te behandelen. Achtereenvolgens komen aan de orde de afwijking van driekwart-dwingend recht, terugwerkende kracht van cao-bepalingen, de aanbiedingsplicht ten aanzien van de art. 14-werknemer, de reikwijdte van het incorporatiebeding, nawerking en algemeenverbindendverklaring, overgang van onderneming en cao's en de juridische legitimatie van vakbonden in de rechtspraak.

Hoewel de uitgave is bedoeld de masterstudent arbeidsrecht te bedienen, zijn de behandelde capita uiteraard evenzeer geschikt voor iedereen die zich in bepaalde onderdelen van het cao-recht wil verdiepen. Een handboek cao-recht is de uitgave niet: de geïnteresseerde zal vergeefs zoeken naar onderwerpen als de definitie van de cao, de uitleg ervan, of de wijze waarop cao-bepalingen algemeen verbindend worden verklaard. Een goede voorkennis van het cao-recht is vereist om het meeste uit deze uitgave te halen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »