Building as ornament - Iconography in Contemporary Architecture

Artikelnummer: 9130B2329
Aantal: 1

Auteur: Michiel van Raaij, uitgever: Nai010 Uitgevers/Publishers
Paperback | Engels | 160 pagina's | 9789462080447 | Afmeting: 21 x 13,5 x 2,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het ornament in de architectuur is terug, maar nu op de schaal van het gebouw als geheel. Een letter uit het alfabet, een stapel kiezels of een nationaal embleem - de diversiteit aan vormen die de nieuwe architectuur kan aannemen lijkt onbegrensd. In Building as Ornament onderzoekt Michiel van Raaij door middel van tien interviews hoe deze nieuwe architectuur eind jaren negentig ontstond en hoe ze zich aan het begin van de eenentwintigste eeuw verder ontwikkelde.
Een nieuwe generatie architecten ziet het ontwerp van het opgeschaalde ornament als onlosmakelijk onderdeel van hun praktijk. Wat zijn hun drijfveren? Hoe plaatsen zij hun ideeën in de traditie van hun eeuwenoude vak? Michiel van Raaij betoogt dat het ontwerp van het ornament, de iconografie van het gebouw, aan regels is gebonden. Een succesvol ornament vertegenwoordigt een deugd en verduidelijkt de functie, status, constructie, organisatie en de context van het gebouw.

Michiel van Raaij is hoofdredacteur van Architectenweb.nl, een belangrijk Nederlands architectuurplatform.

'Ornament is everywhere, it is part of our DNA' Adriaan Geuze

'It is all about a cultural signification that communicates what is happening inside a building' Michiel Riedijk

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »