Het kasteel in het woud

Artikelnummer: 9130P2992
Aantal: 1

Auteur: Norman Mailer, uitgever: Rothschild & Bach
| Nederlands | 459 pagina's | 9789049950569 | Afmeting: 21,2 x 13,5 x 4,2 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Dieter werkt voor een speciale divisie van Heinrich Himmler's ss en is belast met een wel zeer speciaal genealogisch onderzoek: er gaan geruchten dat Adolf Hitler van joodsen bloede zou zijn. Op het platteland van Oostenrijk verdiept hij zich in de levens van Hitlers ouders en grootouders, en in het bijzonder de maatschappelijke carrière van diens vader Alois: van boer werkte hij zich op tot in de hoogste bureaucratische regionen.
Alois keert terug naar het boerenleven als Adolf zeven jaar oud is. Dieter stuit op opmerkelijke gebeurtenissen die zouden hebben plaatsgevonden in het daaropvolgende jaar, en ontdekt een opmerkelijke lijn naar de wereldvreemde oude buurman van Alois, een man die Der Alte wordt genoemd.
Der Alte is een bijenhouder met speciale gaven, en zijn invloed op de familie Hitler leidt tot een dramatische crisis in het gezin'
Het kasteel in het woud is een spectaculaire en controversiële roman over goed en kwaad, bloedverwantschap en incest, en een tocht naar de krochten van de ziel van de man die staat voor het ultieme kwaad: Adolf Hitler.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »