De Lompe Leeuw - Waarom Nederlanders Zo Onbeschoft Zijn

Artikelnummer: 9131B1902
Aantal: 1

Auteur: B. de Beaufort, uitgever: Prometheus
Paperback, 2e druk november 2006 | Nederlands | 172 pagina's | 9789044608526 | Afmeting: 20 x 12,6 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw, kan soms wat heel lichte, nauwelijks waarneembare, gebruikssporen hebben. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Nederland is altijd al een genivelleerd land geweest waar standsverschillen ondergeschikt waren aan de religieuze of politieke zuil waarin men verkeerde. Maar de afgelopen dertig jaar heeft de nivelleringsdrift zich ontwikkeld tot een stoomwals die onze maatschappij r cksichtslos heeft getransformeerd van een relatief brave natie tot een niemandsland waarbinnen onbeschoftheid en rancune de boventoon voeren.
In De lompe leeuw onderzoekt schrijver/journalist Binnert de Beaufort de maatschappelijke verwording van ons land: waarom zijn Nederlanders van alle westerse volkeren het minst geneigd om in het openbaar vervoer op te staan voor zwangere vrouwen en bejaarden? Hoe komt het dat iedereen elkaar in Nederland tutoyeert? Waarom word je als klant in een Nederlands restaurant zo vaak afgezeken door het personeel? Waarom zijn Nederlandse kinderen in televisiecommercials altijd zo 'lekker assertief? In welk Nederland worden de 'allochtonen' geacht te integreren?
De lompe leeuw laat zich lezen als een ironische beschouwing van de hedendaagse Nederlandse maatschappij. De schrijver hecht er waarde aan te benadrukken dat de term 'normen en waarden' in zijn boek slechts zeer sporadisch en dan nog met de grootste tegenzin wordt gehanteerd.
Binnert de Beaufort (Arnhem, 1970) is werkzaam als journalist. Hij debuteerde in 2005 met de juichend ontvangen roman Blauw bloed.
Over Blauw bloed:
'Een spannende bildungsroman. Ongekend geestig. De lezer krijgt een boeiend inkijkje in het dagelijks leven van adellijke lieden.' HP/DE TIJD
'De Beaufort schrijft bedreven, met vaart en souplesse, hij heeft allerlei rake eigentijdse observaties en haalt actuele gebeurtenissen aan.' DE VOLKSKRANT
'Quote-journalist Binnert de Beaufort schreef een opmerkelijk debuut: Blauw bloed. Prachtig - soms snoeihard, dan weer po sch - geschreven debuut van een rasverteller.' ELLE
'Binnert de Beaufort ontpopt zich in de 307 bladzijden die zijn boek telt als een rasechte verteller. In deze roman valt vrijwel voortdurend wat te be-leven. Een geslaagd debuut.' HET PAROOL

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »